Aktivnosti

Biciklizam

Većina ljudi će se složiti u činjenici da bi trebali više vježbati. Svi mi trebamo 30 minuta neke aktivnosti dnevno kako bismo bili u boljoj formi a samim time i zdraviji. Tih 30 minuta odgovara 10 000 koraka ili 8 km vožnje biciklom. Kretanje biciklom ili pješice pri rješavanju svakodnevnih obaveza najjednostavniji je način da 30 minuta aktivnosti postane dio vašeg dana. Biciklizam i pješačenje u jutarnjim satima razbuđuju, održavaju vas u formi, pomažu u gubitku neželjenih kilograma i smanjuju negativne učinke stresa na organizam. Mnogo je razloga zašto se baš Vi trebate baviti biciklizmom. Ne samo da je lijepo doživjeti prirodu na neki mnogo bliži način, već nam se ojačava imunitet, mišići, kosti. Biciklizam ima prilično opuštajući učinak zahvaljujući uniformnim pokretima koji stabiliziraju i fizičke i psihičke funkcije tijela. Osim što pomažete sebi, pomažete i očuvanju planeta i okoliša. Inspirirani time, u sklopu Japinog brega možete pronaći bicikle i započeti svoje putovanje.

Nordijsko hodanje

Prednosti nordijskog hodanja su mnogobrojne. Nordijsko hodanje je 40 do 50 posto učinkovitije od hodanja bez štapova, djeluje na popuštanje napetosti u području ramena i potiljka, sprječava se osteoporoza i artritis, održava se gustoća kostiju i gipkost tijela i usporava se proces starenja. Ovim načinom hodanja poboljšava se pravilno držanje tijela i ravnoteža, štede se koljena i zglobovi, upotrebljava se 90 posto mišića i zbog toga se troši dosta energije, sagorijeva se do70 posto više kalorija. Štapovi za nordijsko hodanje vas čekaju, ponesite samo ugodne cipele i društvo te uživajte u prirodi Japinog brega.

plivanje

Plivanje je aktivnost kretanja živih bića kroz vodu koja uključuje održavanje na površini vode i kretanje u željenom smjeru. Plivanje je omiljena rekreativna aktivnost ali i natjecateljski šport. Iako je plivanje vrlo zdrava aktivnost, ako plivač ne procijeni dobro svoju vještinu i pripremljenost te ne uvaži uvjete na vodi (moru, jezeru, rijeci i sl.) postoji stalna opasnost od utapljanja, te su stoga nužne mjere opreza. Na našem bazenu uživajte u čistoj vodi i prirodi koja Vas okružuje. Dimenzije bazena su 9m x 4m, dubine 150 cm.

boćanje

Boćanje tradicionalno se igra na prirodnim terenima. Boće se izrađuju drveta, plastike ili metala. Za vas su na raspolaganju drvene i metalne boće. Igra se može odvijati između dva igrača, ili dva tima od po dva, tri, ili četiri igrača. Cilj igre je baciti boću što bliže do bulina ili bule koji je najmanji i crvene je boje. Za svaku boću najbližu bulinu dobiva se bod ili “punat”, a boduju se samo boće koje su bliže bulinu od protivničkih. Pobijedila je ona ekipa koja je prva postigla 13 punata. U boćanju je dopušteno kotrljati ili valjati boću, a kod bacanja se boća mora baciti tako da napravi luk, dok ruka mora sprijeda biti ispružena. Također je dopušteno izbijanje protivničkih ili svojih boća i bulina ako to ekipi donosi više bodova ili punata. Uživajte !!

odbojka

Odbojka je sport koji obiluje brzinom i svestranim pokretima tijela pa se od igrača očekuju brze reakcije, sabranost i trenutna snalažljivost. Glavna obilježja današnjih nacionalnih selekcija su snaga i visina, ali sposobnost ekipe i trenera da razvije nove taktike i strategije igre je ono što donosi uspjeh. Vjerovali mi to ili ne, odbojka je drugi najpoznatiji sport na svijetu, a ujedno i jedini sport koji se u prvih nekoliko desetljeća svog postojanja neprestano igrao po drugačijim pravilima.

badminton

Badminton je sport koji se igra reketom, a u kojem se susreću ili dva pojedinca ili dva para. Igrači igraju na svojoj strani pravokutnog terena podijeljenog mrežom po sredini. Igrači reketom udaraju badmintonsku lopticu tako da pređe mrežu i padne u suprotnu polovicu terena, a s ciljem da je protivnik ne uspije vratiti. Loptica se smije udariti samo jednom prije nego što se uputi preko mreže. Poen počinje servisom jedne od strana, a završava kad loptica dodirne tlo. Badminton je natjecateljski sport, ujedno i standardni olimpijski sport.Badminton je također vrlo raširen vid rekreacije, pogodan i za igru u prirodi, bez mreže ili pravila, zbog čega se često od neupućenih ne doživljava kao ozbiljan sport, dok je to doista tehnički zahtjevan sport koji od natjecatelja uz vještinu traži i izdržljivost, snagu i brzinu. Na Japinom bregu čekaju Vas reketi i badmintonske loptice, Vi samo ponesite sportsku opremu i dobru volju.

Nogomet

Nogomet je sport u kojemu se dvije momčadi od 11 igrača nadmeću na pravokutnom igralištu travnate površine. Cilj igre jest postizanje više pogodaka od protivničke momčadi bilo kojim dijelom tijela osim rukom. Vratar je jedini igrač kojemu je dozvoljeno igrati i zabiti gol rukama, doduše samo unutar jasno označenog pravokutnika ispred vlastitih vrata. Svim igračima dopušteno je proizvoljno kretanje po terenu, iako pravilo zaleđa ograničava napadačke kretnje ovisno o položaju lopte i protivničke obrane. Na Japinom bregu čekaju Vas lopte Vi samo ponesite sportsku opremu i dobru volju.

Društvene igre

Na Japinom bregu čekaju Vas društvene igre: Monopoli,šah, Playstation,karte…Za ljubitelje knjiga postoji veliki izbor knjiga i časopisa.

Vožnja quadom

Na Japinom bregu možete uživati vožnjom na Quadu po predivnim šumskim putevima istraživajući puteve Bilogore.

Organizacija Paintballa

U suradnji sa Paintball centrom “Šestine”  ( Zagreb ), nudimo vam mogućnost organizacije odlaska na paintball uz promotivne cijene. Očekuje vas adrenalinska avantura na 3500 m2 terena, i najbolju paintball opremu na tržištu. Parking je osiguran, a nakon paintballa, možete uživati u šetnji ili pak planinarenju na zagrebačku Medvednicu.

Ping pong

Na Japinom bregu, nalazi se  stol za ping pong uz svu odgovarajuću opremu